Helmet

is creating Motovlog

0

patrons

$0

per month

About Helmet

Hali!

Helmet vagyok és motovlogolok!

Anno

Ugye mindenkinek van olyan emléke gyerekkorából, amiről nem is tudja, hogy miért maradhatott meg, mikor sok más meg elfelejtődött/elveszett? Nekem ez, amikor nagyapám vitt még a Simson rolleren. Konkrétumot már nem tudok, de ez az emlék örökké megmarad.

Elindultam

Ha jól emlékszem 2010-ben hozzájutottam életem első motorizált kétkerekűjéhez, egy Tauris Fuego kínai robogóhoz. Attól a pillanattól nincs megállás, ez a világ egyszerűen magába szippantott. Mikor éppen nem azt nyüstöltem, akkor az internetet böngésztem motoros tartalom után. Akkor találtam rá a sok motovloggerre és montage készítőre, a magával ragadó videók sokaságára.

"Nincs megállás"

Hamar meg is született a döntés, hogy nekem nagyobb gép kell. Mikor kikerültem abba a bizonyos nagybetűsbe és lett egy komoly munkahelyem, hónapokig szigorúan spóroltam. Még szórakozni sem jártam fel, hogy végre elérhessem az álmomat. Ez 2013-ban meg is történt.

A döntés

Akkoriban nem is tudtam magam pontosan elhelyezni ebben a világban, de volt egy bizonyos esemény... A helyi Simsonos szezonnyitó találkozó. Mikor robogóval éppen a lámpánál várakozva begurult mellém egy MZ ETZ 250-es, akkor eldőlt a jövő. Érdekes módon nem feltétlen vagyok nyitott személyiség, mégis lekezeltem a pilótával és kis szóváltás után ki is derült, hogy ugyanarra a rendezvényre megyünk. Azóta is nagyon jó komák vagyunk, sok videómban láthattátok már a pilótát és MZ-jét. :)

Nézése és a járása

Azon a találkozón láttam életemben először közelről ETZ 250-et. Egyben benne volt a múlt és a jövő. Látszott rajta, hogy nem mai flancos dizájnerek tervezték ezt a gépet, ez még egy vértiszta motorkerékpár. Tekintélyt parancsoló kiállása és kanta hangja viszont ezt sugallta, hogy még korán sem akar kimenni a divatból, sőt... Bőven barátja lehet a motorosnak évekig, ha megkapja a megfelelő megbecsülést.

'Helmet' hajnala

A találkozó után már kételyek nélkül 2013-ban végül meg is vásároltam a saját, ezüst színű MZ ETZ 250-et, mely 1986 óta bizonyítja, hogy léteznek még időtálló konstrukciók. Ekkor még a szabadidőm nagy részét internetes tartalomgyártókkal töltöttem el. Arra a gondolatra jutottam, hogy mi lenne, ha csatlakoznék hozzájuk?

Megszületik Helmet

Ezt a gondolatot követte 3 kameravásárlás.
  1. Először egy kínai kulcskamerával készítettem tartalmat, mely igazából a mai technikámhoz képest semmilyen minőségű nem volt, de abból is össze tudtam vágni egy kis montage videót. Akinek ezt megmutattam, mindenki csak dicsérte, ezért elkezdtem a témával komolyabban megismerkedni.
  2. A sok pozítívum után beruháztam életem első akciókamerájára, a Drift HD Ghost-ra.
Első videóm egyből egy motovlog lett volna, de nagyon érezhető volt a tartalom minőségén, hogy még bőven nem vagyok elég rutinos, hogy vezessek és beszéljek egyszerre a motoron, ezért maradtam az összegyűlt felvételek montage-ba való összevágásán, ami nagyon szórakoztató dolog, ezért a mai napig szeretem csinálni.
Első videóm meg is született a kamera vásárlását követő hónapban:

Ezt követte sok-sok montage videó, melyek készítése közben jött a motoros rutin és az egyre magabiztosabb videóvágó szoftver kezelés.

Végül eljutottam arra a szintre, hogy elkezdjem a motovlog-ot, az eredeti tervem szerint:

A jelen

Ezek után már a pályafutásomat meg tudod ismerni a videóim megnézésével, ezért nem is húznám a karaktereket tovább. Unalmas lenne mindent leírni, ezért dióhéjban elég annyi, hogy jelenleg egy Kawasaki er6f (Bori) nyergében koptatom az utakat és Budapesten élek, immáron egy GoPro Hero 8 Black-el és hihetetlennek tartom, hogy mennyien követitek a hobbimat és úgymond velem tartotok utazásaim során.

Hálásan köszönöm, hogy végigolvastad.
Helmet

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits