Bunker 13

is creating Music, Songs, Music Video

Select a membership level

Majica benda Bunker 13
Limited (3 remaining)
$50
per month
  • Na poklon se dobija majica benda Bunker 13

0

patrons

About

Bunker 13 je oformljen u aprilu 2016. u Novom Sadu. Muzika je isključivo autorska, protkana iskrenom emocijom i energijom ozbiljnog garažnog benda. Kombinujemo alternativni Punk Rock sa notom Grunge-a, koji stilski osciluje od ambijentalne suptilnosti do pozitivne rok agresije. Svoj iskreni izraz smo gradili postepeno, pod velikim uticajem stranih sastava: The Cult, Sham 69, Anti Nowhere League, Buzzcocks, Misfits, Dead Kennedys; kao i domaćih autora: KUD Idijoti, Goblini, Partibrejkers, Džukele... Nastupi su nam prepoznatljivi po upečatljivom vokalu koji podržavaju eksplozivne gitare, distorzirani bas i energični ritam bubnja. Lirika je inspirisana socijalnim i društvenim motivima. Bunker 13 svojom autentičnom energijom slušaoce ne mogu da ostave ravnodušnima.
Sastav su osnovali basista Ivan Černjak (ex. Šesto čulo) i gitarista Srđan Dragomanović (ex. Rehab is for Quitters). Posle manjih personalnih izmena, pored dvojice osnivača u postavi su se ustalili: Saša Danko na vokalu, Andrej Jovanović (ex. Nightcall) na gitari i Aleksandar Milovanović (Mutant Urban Dance Ansambl) na bubnjevima. Prvi singl pod nazivom "Kome da kažem NE?!" smo snimili u avgustu 2016. u studiju Komandanta Adama. Liriku za ovu, kao i za ostale numere Bunkera, je napisao Branislav Nešković. Na snimanju u Sremskoj Kamenici je gostovao legendarni novosadski gitarista Branislav Smuk (Zbogom Brus Li, TetraPank...). Pesma je objavljena u digitalnom izdanju i izazvala je pozitivnu reakciju kako u medijima tako i kod slušalaca. Do kraja 2016. godine nastupili smo na novosadskom Winter Festu, kao i na promociji albuma "Prava sreća tek dolazi" sastava Odvojena Stvarnost. Drugi singl: "Uhvaćen u okolnostima... (Živci)" smo snimili u studiju ROAD, producenta Dragana Alimpijevića Pika. Za nju će se uskoro pojaviti i video spot. Bunker 13 uveliko sprema nove pesme za debi album, uz nesebičnu podršku bendova Goblini, TetraPank, Proleće, Neprijatelj prelazi zeku i mnogih drugih.
***
Bend “Bunker 13” su:
Vokal: Saša Danko
Gitara I: Srđan Dragomanović
Gitara II: Kirill Boyko
Bass gitara: Ivan A. Černjak
Bubanj: Aleksandar Milovanović

***
Raniji članovi:
Marko Đorđević
Andrej Jovanović
***
Prijatelji benda:
Studio "ROAD", Dragan Alimpijević Pik
Studio “Paklena pomorandža”, Novi Sad, drug, prijatelj i brat Siniša
FB: www.facebook.com/paklena.pomorandza.5/?fref=ts
Studio “Komandant Adam”, Sremska Kamenica, www.komandantadam.com
Studio “Kamenolom”, Novi Sad, prijatelj i veliki drug Vlada
Studio “Positive Family”, Novi Sad, http://www.myspace.com/positivefamily
Bendovi: Goblini, Eleven, Partibrejkers, Zbogom Brus Li, Tetrapank, Void Inn, Proleće, Mitesers, Bele Lale, Neprijatelj prelazi zeku, Deponija zvuka, Odvojena Stvarnost, Rehab is for quitters, Moonshine Alligators,…
Goals
0% complete
Snimanje narednog singla!
1 of 1

Recent posts by Bunker 13

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits