La Stela & Dana

is creating Community service

Select a membership level

$5
per month
Mulțumim că ne ajuți să facem lumea un loc mai bun! Te așteptăm oricând la Centru!
$10
per month
Primiți o raportare a cheltuielilor lunare și sunteți invitați la toate evenimentele și acțiunile noastre. 
Limited (19 of 20 remaining)
$20
per month
Primiți o raportare a cheltuielilor lunare și sunteți invitați la toate evenimentele și acțiunile noastre. În plus, veți primi un suvenir dintre micile opere de artă create de copii la centru.

0

patrons

$0

per month

About

Centrul Comunitar “La Stela și Dana“ - Primii pași spre o viață mai bună

M-am născut într-o lume grea. Când am crescut, n-am avut de ales între multe variante. Lumea era deja împărțită în bine și rău, pe culori, etnii, sex sau numărul banilor din buzunar.

Omul cât trăiește, învață, se zice. Eu am învățat de mică să mă descurc singură, nu mi-a arătat nimeni ce e bine și ce e rău. Am luptat cum am știut, cu pumnul și cu mintea, ca să supraviețuiesc și să mă ridic. Pe ai mei nu i-a interesat, am avut o familie dezbinată, așa că m-am răzbunat cum am știut, am căzut în întuneric. Am făcut bani, m-am distrat, dar am făcut și mult rău, mai ales mie și celor dragi. Nu m-am ținut de școală. Viața e scurtă și banii se fac mai ușor când faci combinații sau îi iei cu japca de la alții. Dar se duc la fel de ușor. Cu ei vin boli și necazuri, pușcărie și suferință.

Sunt Stela și am 40 de ani. Trei sferturi i-am petrecut într-o lume în care cei mai mulți se pierd. Când necazul m-a lovit cel mai tare, m-am uitat la viața mea și am hotărât să schimb macazul.

Când am ieșit din întuneric am avut lângă mine niște oameni extraordinari, care m-au ajutat să văd lumina și m-au învățat să mă țin de ea. Tatăl meu, doctorul Abagiu, care pentru mine înseamnă mai mult decât oricine pe lume, Alinuța, Odette, soția mea Dana și alți oameni minunați care mi-au arătat că pot să fiu și altfel, că pot să folosesc tot ce am trăit ca să ajut alți oameni în necaz.

Mai departe tot singur ești, dar dacă nu te ajută nimeni la primii pași, e greu să răzbești, să prinzi putere și încredere.

Am făcut voluntariat ani de zile în diverse programe pentru mai multe asociații. Nu m-au interesat banii, finanțările, pe mine mă interesează să ajut omul, cum știu eu, direct, cu bani din buzunar, dacă trebuie. Pe mulți i-am ajutat să se salveze, alții s-au pierdut.

După ce ne-am căsătorit, în vară, am deschis cu Dana “La Stela și Dana“, cafenea și centru comunitar în cartierul Sălaj, unde locuim. E una din cele mai sărace zone din București. Am zis să dăm înapoi oamenilor din cartier măcar o bucățică din ce am primit bun de la viață: să-i învățăm să aibă grijă de ei, să se ferească de întuneric, să învețe să trăiască mai bine, puțin câte puțin.

Ne-am adunat prietenii și am chemat toți vecinii să participe:

* avem zeci de copii pe care îi ajutăm să învețe, să-și facă temele, să se joace, facem meditații la ce au nevoie,
* pe părinți și alți adulți îi ajutăm să-și facă acte, să intre pe tratamente, să se lase de droguri sau să-și găsească de lucru,
* avem un medic care oferă săptămânal consultații gratuite și sfaturi medicale,
* avem ședințe de terapie și grupuri de suport,
* educație și prevenție pe diverse tipuri de infecții, consum de droguri, igienă,
* teatru și o grămadă de ateliere creative și de relaxare, care aduc împreună oamenii din periferie și din centru,
*și multe altele.

Problemele oamenilor sunt nenumărate. Ca să rezolvăm măcar o parte din ele trebuie să stăm cu ei, în mijlocul lor. Vrem să îi ajutăm pe termen lung, dar pentru asta avem nevoie să ținem Centrul deschis în inima comunității.

Speram să facem destui bani din cafenea cât să plătim chiria și cheltuielile, dar vecinii noștri sunt săraci, iar oamenii din alte cartiere veneau doar la petreceri. Așa că am renunțat la cafenea, dar centrul trăiește. Din păcate, veniturile noastre personale nu ajung ca să plătim spațiul și cheltuielile, așa că avem nevoie de ajutorul vostru.

Avem nevoie de 2500 de lei pe lună ca să fim în continuare alături de oamenii din comunitate. Din bănuții ăștia vom plăti chiria și utilitățile, iar dacă se strâng mai mulți, putem acoperi costurile unor ateliere, putem sprijini cazurile urgente sau investi în programele viitoare pe care plănuim să le dezvoltăm.

Goals
$0 of $600 per month
Cu această sumă acoperim cheltuielile Centrului și ne continuăm mai liniștiți misiunea din inima comunității
1 of 1
How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits