Liget Műhely Alapítvány

is creating poems, novels, stories

Select a membership level

Szitakötő Folyóirat
$4
per month
Egy tetszőleges, megjelent Szitakötő Folyóirat megvásárlása. 
Szitakötő Folyóirat előfizetés
$14
per month
Előfizetés a Szitakötő Folyóirat 2018-as számaira [4 szám]. 
Támogatói státusz
$36
per month
Az alapítványt évente legalább 10 000 Ft-tal támogató olvasók két tetszőleges papíralapú kiadványunkat (antológiák, könyvek, Szitakötő folyóirat) ingyenesen rendelhetik meg.

0

patrons

$0

per month

About

Közhasznú alapítványunk folyóiratok, könyvek kiadásával és oktatással foglalkozik. Kiadja a havi Liget folyóiratot, amely 2015-től online formában jelenik meg, és az MTA által elismert tudományos folyóirat. Évente 6-8 hagyományos és e-könyvet adunk ki, e-könyveink ingyenesen letölthetők. A Szitakötő gyerekfolyóiratra alapozó oktatási programban hazai és határon túli diákok és pedagógusok vesznek részt. Fő célja a művészeti és a környezeti nevelés komplex oktatása, az olvasás népszerűsítése, a pedagógusok módszertani fejlesztése.

Szaklektoraink, az alapítvány kuratóriumának tagjai, az olvasószerkesztők önkéntesként dolgoznak. 120 fős pedagógushálózatunk önkéntesekből áll. 9 bázisiskolánkban mentorhálózatunk tagjai a programban kiemelt feladatokat végeznek.

Gyakornoki programunk keretében 3-4 pályakezdőnek biztosítunk gyakorlati és elméleti képzést, bevonjuk őket a szerkesztésbe, a segédanyagok és a képzések kidolgozásába.

Nyári tábort szervezünk általános iskolásoknak, ahol a kreativitás mellett az ökologikus gondolkodás elsajátítása a fő szempont. Az általános iskolások alkotói pályázatot nyújthatnak be az ingyenes vagy részben támogatott tábori részvételre.

Akkreditált tehetségpontként évente hét alkotói pályázatot hirdetünk új tehetségeknek vers, novella és esszéírás terén.

Minden évben kiadványpályázatot hirdetünk hazai és határon túli könyvtárak, civil szervezetek, iskolák számára, melynek keretében több millió forint értékű kiadvánnyal ajándékozzuk meg őket.

Honlapunkat gyengénlátók számára akadálymentessé tettük, és elindítottuk Hangos Liget rovatunkat, amelynek hanganyagai ingyenesen letölthetők.

Folyamatosan keressük és építjük a kapcsolatokat más civil szervezetekkel, részt veszünk csoportos szervezeti fejlesztésekben, civil oktatási kezdeményezésekben. Együttműködünk számos oktatási intézménnyel, rendszeresen kiadványokkal támogatunk tanulmányi versenyeket, halmozottan hátrányos települések intézményeit, a civil szféra által szervezett jótékonysági kezdeményezéseket.

Goals
0 of 500 patrons
Ha összegyűlik 100 támogatónk egy hónapban, akkor a szerkesztőknek több ideje lesz a tartalmat fejleszteni. 
1 of 1

Recent posts by Liget Műhely Alapítvány

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits