Neuromancer

is creating magyar Mastodon instancia
By becoming a patron of Neuromancer you'll be an active participant in their creative process.

Select a membership level

Minden forint számít
$2
per month
És hálás köszönetem értük.
Több bit, több backup
$5
per month
Néhány ilyen, és fejlesztésekre is lesz keret! Te pedig felkerülsz a dicsőségfalra, azaz megemlítünk, mint támogató (kivéve, ha ezt nem szeretnéd).
Lassan önjáróak leszünk...
$10
per month
A szerver egyre nagyobb biztonságban érzi magát. Támogatóként is megemlítünk, innen első öt támogató kiemeltként jelenik meg. (Ha kéred, nem említünk meg sehogy).

1

patron

$3

per month

About

A Mastodon egy, az OStatus protokollon alapuló közösségi alkalmazás. Működésében nagyban emlékeztet más közösségi alkalmazásokra – főképp a Twitterre –, egy jelentős különbséget azonban meg kell említenünk: a Mastodon nyílt forráskódú alkalmazás, bárki működtethet saját Mastodon-szervert (ezeket „instanciának” is nevezzük) és bármely szerver regisztrált felhasználói szabadon kapcsolatba léphetnek más szerverek felhasználóival (ezt nevezzük „federációnak”). Ezek révén válik lehetségessé, hogy kisebb közösségek saját szervert üzemeltessenek, amit a közösségen belüli kapcsolattartásra használnak; ugyanakkor más közösségekkel is kapcsolatba tudnak lépni. (forrás: Mastodon felhasználói kézikönyv)Magyar nyelven az első (és a poszt írásának időpontjában) az egyetlen instancia a the.wired.sehol.se, ennek az üzemeltetését tudod itt támogatni. Számunkra fontos, hogy részt vegyünk ebben a projektben/mozgalomban/kollektív hallucinációban/közösségi térben, ami független a nagyvállalati érdekektől és politikától. Ehhez kérek segítséget.
Az ingyenes szolgáltatás ugyanis illúzió. Amit annak mondanak, azt valójában reklámokkal finanszírozzák, miközben a szolgáltató téged ad el az ügyfeleinek (ld. Google, Facebook). Te a termék vagy, nem az ügyfél. Itt, a Mastodon hálózaton, pláne a Nemzeti Instancián ezektől nem kell félni: amíg szóból értek én, nem lesz tracking és targeting (ezt, mint üzemeltető szigorúbban veszem, mint a "gyári" szabályozás). Viszont a kiszolgáló, ahol az instancia lakik nem Maxwell démona vagy örökmozgó, hogy akár lokális szinten meghazudtolja a fizika törvényeit: nem magától ketyeg, mint hanem bizony enni kér. Folyamatosan. Eddig saját a zsebemből etettem, de szükségem van segítségre.
Ha nem is vagy fenn a mastodon, de úgy érzed, hogy értelmes és hasznos, vagy érdekes a kezdeményezés, hogy nekünk, magyar anyanyelvűeknek is legyen a Mastodon hálózaton saját kis zuga, ahonnan szabadon federálhatunk a világgal, segíts! Támogasd a független, decentralizált, nagyvállalati érdekektől, adatbrókerektől, reklámoktól/hirdetőktől és privacy violiationtől mentes közösségi hálózat magyarországi, piciny szigetét!
Az ingyenes szolgáltatás illúzió. A közösség által fenntartott nem az!
Ahogy a költő mondta volt: hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!

Mire fordítom a támogatást? A the.wired.sehol.se címen található magyar Mastodon instanciát kiszolgáló rendszert fizetem belőle. A tartalmat közösen állítjuk elő.
Goals
$3 of $11 per month
Minimum érték, hogy hosszú távon is fennmaradhassunk. A havi költségeink ugyan ennél magasabbak, cserébe a(z) 11 binárisan és decimálisan is prímszám!
1 of 3
How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits