Ősök Hajnala Kártyajáték

is creating Stratégiai Kártyajáték
By becoming a patron of Ősök Hajnala Kártyajáték you'll be an active participant in their creative process.

Select a membership level

Támogató
$1
per month

A beérkező összeget a 2020-as Nemzeti Bajnokság díjazásához csapjuk hozzá kiegészítők formájában. 

A díjazásnak nincs felső határa!


60 kiegészítőt mindenképp kiosztunk a Nemzetin! Ezen felül tudjátok növelni. A hozzáadott kiegészítőket egységesen osztjuk el az első 8 helyezett között. 


0

patrons

About

Rólunk!

Az Ősök Hajnala csapata több éves játékfejlesztői és rendezvényszervezői múlttal rendelkezik. Az elmúlt 10 év során nem volt rá példa, hogy egy kártyajáték közössége 1 évnél tovább fejlődést mutasson. Fontos szempont volt az elkészítésnél, hogy egy teljesen egyedi rendszert hozzunk létre. A rendszer alapja több, mint 2 évig készült, majd a megjelenést követően a mechanika folyamatos tesztelését követően közel fél év további munkálatok után érte el a játék szabályzata a jelenlegi formáját. Mindvégig törekedtünk arra, hogy az egyensúly maximális legyen, aminek köszönhetően egyre nagyobb skálája mutatkozik meg a versenyképes pakliknak. A játék felépítése nem hasonlítható a jelenlegi kártyajátékokhoz, inkább olyan érzést kelt, mintha egy RPG játékot ültettünk volna át a kártyák világába... ez egyedi gondolkozást és rengeteg új lehetőséget ad a játékosaink kezébe. 

Játék Rövid Története

A játék világában egy konfliktus után vagyunk, ahol 4 nemzet háborúja zajlott. A békét fenntartó Ősök Tanácsa elnyomás alá került a fiatalon hatalomra került uralkodók által. De ez nem tarthatott sokáig, hiszen Óváros Polgárai fellázadtak, majd szövetségeseikkel elfogták az uralkodókat és kivégeztették. Ezután újra az Ősök Tanácsa vette át a vezető szerepet. A nemzetek helytartóit a Tanács nevezte ki, majd hogy a további harcokat elkerüljék, aréna harcokat vezettek be, ahol a nagy harckedvű nemesek leküzdhették harci vágyukat. Az arénában 4 fős Nemesek által irányított csapatok harcoltak más Nemesek ellen. De nem csak a nemesek harcosai kerültek be az arénában, hiszen, aki az arénán kívül harcba bonyolódott azt elfogták és élete végéig arénaharcokat kell vívnia. 
Csatlakozz te is a Nemesek közé és urald az arénát a legrátermettebb harcosokkal!


Hogyan működik, mitől egyedi?

A játék lényege, hogy egy 4 fős csapatot kell létrehoznod és megvédened az ellenfél csapatától. Alapvetően egyedi tulajdonsága a játéknak, hogy fix megszabott karaktermennyiséggel játszod végig a játékot, így figyelned kell arra, hogy mikor, hova és milyen karaktereket teszel le, mert minden döntésed hatással lesz a végkimenetelre. 
A játékban óriási potenciált jelent, hogy rendkívül sok módon letudsz játszani egy meccset még akkor is, ha pontosan tudod, hogy milyen lapokat fogsz húzni. Ez miért van? Nagyon egyszerű a válasz, hiszen a támadásaid kiosztásán felül rengeteg képesség típust játszhatsz ki a karaktereid segítségével. A karaktereid számára biztosítanod kell fegyverzetet, hogy kitudják játszani a képességeket, mikor éppen szükség lenne rájuk. Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor lentebb részletesen megismerheted a játék felépítését. 

Laptípusok és működésük

A játékban megkülönböztetünk Nemes, Karakter, Felszerelés, Képesség és Ital kártyákat. 

Kezdjük is az Nemesekkel:
Az Nemes kártyák jelképezik a játékost. Ezek a kártyák nem a paklid részei. A kártyán jelölöd kockával az aktuális Életerőd és a Szinted. Az Nemesek is rendelkeznek képességgel, ami kisebb befolyással van a játékra.  

Majd jöjjenek a Karakter kártyák:
A karakterek a játék legfontosabb összetevői. Két fajtájuk van a Zsoldos és a Hős. A Zsoldosok legfeljebb 1 hatással rendelkeznek, viszont ezzel szemben a Hősöknek tipikusan két különböző hatásuk van. Sebzés és Páncél értékekben nem különböznek egymástól, de a Hősök a képességeik miatt előnyt jelentenek. Az egyensúly fenntartása érdekében a Hős kártyákból jóval kevesebb kerülhet a pakliba (A pakli 30-40 lapos, azonos nevű kártyából legfeljebb 4 kerülhet bele, kivéve Hős és Relikvia). Igazán egyedi különlegessége a játéknak, hogy igaz itt is Életereje van a Játékosnak, viszont ezt az Életerőt nagyon be kell osztani, mivel a Karakterek lerakásához a Karakter szintjét fel kell áldozni Életerőből. Ez azt jelenti, hogy, ha egy negyedik szintű Karaktert le szeretnél rakni, akkor fel kell áldoznod négy Életerőt. 
Az életerő máshogy is kapcsolódik a Karakterekhez, viszont semmilyen más kártya lerakásához nem kell áldoznod belőle. Hogy hogyan kapcsolódik? A Karaktereid, mikor nem képesség kártyával támadnak, hanem normál támadást hajtanak végre a sebzés értékükkel, akkor dönthet úgy az ellenfél, hogy a megtámadott karaktere kapott sebzését átvállalja az Életerejébe, ezzel megvédve a Karaktert. Nagyon fontos tényező, hogy minden körben minden karakter kijátszhat egy darab képesség kártyát. Amennyiben képesség kártyát játszott ki a karaktereddel, abban az esetben Ő már nem támadhat a Támadó fázisában, kivéve, ha a képesség Folyamatos vagy Báb képesség volt (további képességek nem használhatóak a körben). Karakterek mikor elpusztulnak a felszereléseikkel együtt lefordulnak az aktuális helyükön. Fontos, hogy a lerakási sorrendet betartsuk, mert rengeteg lap hatással lesz a szomszédos karakterekre. 

Következnek a Felszerelések:
A felszereléseket két nagy csoportba soroljuk. Az egyik a Fegyverzetek, a másik pedig a Páncélzatok. Mindkét nagy csoportnak van három alcsoportja, amik a következőek: Alap, Fejlesztés és Relikvia
Az Alap felszerelések, ahogy a nevük is mutatja teljesen alapvető részei a Játéknak, így gond nélkül felszerelhetőek a Karakterre. Ezt pontosan úgy képzeld el, hogy a karakter kártya alatt félig elcsúsztatva bal oldalon (Sebzés oldal) a Fegyverzet kártyát helyezed el, jobb oldalon pedig (Páncél oldal) A Páncélzat kártyát. 
A Fejlesztés kártyák picit máshogy működnek. Ezeknek a kártyáknak a használatához egy Alap felszerelést kell felszerelned ezzel a kártyával úgy, hogy a Sebzés\Páncél érték ne legyen eltakarva. A Fejlesztés kártya konkrétan leírja, hogy melyik Alap kártyára lehet felszerelni. 
És végül a Relikvia következik. Ez egy nagyon ritka kártyatípus és csak Hősök viselhetik. Fontos tulajdonsága, hogy nincs fejlesztés változata, hanem alap helyzetben is hasonlóan erős, mint egy fejlesztés. 


A Képesség kártyák következnek, ez a legszerteágazóbb kártyatípus:
Fajtái a következők: Azonnali, Folyamatos, Gyors, Csapda, Báb.
Kezdjük is az Azonnali képesség kártyákkal. Ezek a kártyák a legtöbb esetben támadó képességek, amiket támadáskor tudsz bevetni az ellenfél ellen. Nagyon fontos előnye a játéknak, hogy te szabod meg a támadási sorrendet és egyesével végigvezetheted, hogy melyik karaktereddel, kit és mivel támadsz, ezzel lehetőséget adva annak, hogy óriási meglepetéseket okozz az ellenfelednek. 
Folyamatos képességek legfontosabb tulajdonsága, hogy ezek nem támadó körfázisban játszhatóak ki, hanem a taktikai fázisban, mikor a karaktereket és a felszereléseket menedzseled. A Folyamatos képességeket fel kell szerelni különböző kártya típusokra, ezzel erősítve vagy épp gyengítve őket. Hogy hova is lehet felszerelni Folyamatos képességet? Karakterre, Fegyverzetre, Páncélzatra és Csatatérre is. 
A Gyors képességek lényege, hogy a saját és ellenfél Taktikai fázisában is kijátszható, így lehetőséged van még az ellenfél támadó fázisa előtt beleszólni a kör végkimenetelébe. 
A Csapda képességek a már máshol is megszokott módon interakciók megakadályozására van. Ezeket a kártyákat Minden esetben kézből az ellenfél körében játszhatod ki akkor, ha létrejön a kártya által előírt állapot (Például megtámadják a karaktered egy képességgel).
A Báb képesség kétféle helyzetben kerülhet csatatérre. A gyakoribb verzió, mikor egy halott karakterre idézzük, ilyenkor Ő nem számít karakternek viszont karakterként funkcionál és támadhat. Viszont, ha meghal a 4 karakterünk, akkor abban az esetben is elveszítjük a Játékot, ha még van aktív Báb kártyánk a csatatéren. Ritkább esetben előfordul, hogy egy Báb kártyát üres karakter mezőre helyezhetünk, ilyenkor, amíg a Báb lent van, addig nem lehet Karaktert helyezni a helyére, viszont a Báb mikor elpusztul nem lefordul, mint a karakterek, hanem bekerül a gyűjtőbe és a hely felszabadul. 

És végül az Ital kártyákhoz érkeztünk:
Az Ital kártyák különlegessége, hogy a Karaktereken kívül csak Ital kártyát tudsz játékosként kijátszani és az sincs megszabva, hogy melyik kör fázisodban játszd ki. Az ital kártyák egy azonnal ható vagy a kör végéig hatékony tulajdonságot biztosít a megcélzott karakternek vagy játékosnak.

Végszó

Bátran próbáld ki a játékot bármely eseményünkön vagy rendeld meg a számodra legmegfelelőbb paklit a Webáruházunkból. 
Köszönjük, hogy elolvastad! Kellemes játékot!


Elérhetőségeink:
- Facebook oldal
https://www.facebook.com/OsokHajnalaHow it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits