Tolvajkergetők

is creating perköltségek

0

patrons

$0

per month

About Tolvajkergetők

Egy fél évtizeddel ezelőtt, 2012 tavaszán néhány pesti fiatal úgy döntött, hogy a rendőrséggel együttműködve megpróbálja felszámolni a biciklilopásokat.GPS jeladóval felszerelt csalibringákat helyeztek ki a város olyan pontjain, ahol gyakoran tűntek el kerékpárok.
Felszerelésük segítségével minden esetben sikeresen felkutatták a tolvajt, majd rendőri intézkedést kértek. A kezdeményezés annyira sikeres volt, hogy a kis társaság hamarosan országos szervezetté nőtte ki magát, és tevékenységüknek köszönhetően jelentősen visszaesett a lopások száma. Népszerűségük is töretlenül nőtt: a YouTube-ra feltöltött videóik nézettsége rekordokat döntött, Facebook oldaluk pedig 180 000 követőnél járt, amikor lekapcsolták. De túlélték,töretlen lelkesedéssel küzdöttek a bűnözés visszaszorításáért és a közjó megteremtéséért.

A Facebook cenzorai után azonban sokkal keményebb ellenfelet kaptak:
néhány féltékeny rendőr és ügyész célkeresztjébe kerültek.

2015 tavaszán egy teljesen átlagosnak ígérkező csalizás során nem várt esemény történt. A hosszú ideig békésen viselkedő tolvaj váratlanul a srácokra támadt. A kiérkező rendőrök azonban nem a tolvajt, hanem a Tolvajkergetőket vették elő. Úgy döntöttek, ez egy jó alkalom lesz arra, hogy szétverjék Magyarország legnépszerűbb civil szervezetét. A csapat vezetőjét fél évre előzetes letartóztatásba majd fél évre háziőrizetbe helyezték, valamint a másik három Tolvajkergetőt is eljárás alá vonták.
A rendőrség a nyomozás során bizonyítékokat tüntetett el, vagy hagyott figyelmen kívül, csak hogy minél súlyosabb vádat fogalmazhasson meg.

Az eljárás megindulása után a Tolvajkergetők szervezet feloszlott, és teljes mértékben beszüntette tevékenységét. A tagok közel két év után bíróság elé kerültek.
Eegészségi és anyagi állapotuk megromlott. Magánéletük nincs. Az ügy minden percüket felemészti, a arátaik elpártóltak tőlük, kapcsolataik derékba törtek. Már csak a kemény mag küzd vállt-vállnak vetve.Ügyvédi költségeik immár több millió Forintra rúgnak, a jogerős ítélet pedig még messze van.


Ha szeretnéd követni őket az utolsó bevetésükön, azt akarod, hogy az igazság győzzön, akkor itt a helyed!
Goals
$0 of $2,300 per month
Orvos-, pszihológus-,toxikológus szakértői költségek.
1 of 1