Tankesmedjan Balans

is creating revolution inom välfärden
Select a membership level
Balans-skribent
$15
per creation
($18,75 = ca 150 kr/månad inkl moms)


Du får din alldeles egna Balans-penna! De andra i mötet blir gröna av avund när de ser dina tjusiga anteckningar. Passa på att värva dem till revolutionen.

Förstebalansare
$25
per creation
($31,25 = ca 250 kr/månad inkl moms)


För förstelärare, överläkare och andra rika typer! Du får en Balans-penna och en ekologisk tygkasse att svassa med på stan.

0

patrons

About Tankesmedjan Balans


*******

VI TAR INTE LÄNGRE EMOT GÅVOR VIA PATREON!

De har höjt avgifterna för mycket för vår smak. Swisha gärna ett bidrag till 123 063 57 14 eller gör en överföring till bankgiro 827-4581 istället.

*******

Tankesmedjan Balans startades av Marcus, en lärare och avhoppad kommunpolitiker som haft utmattningssyndrom, och Åsa, en skoladministratör som haft utmattningsdepressioner (2 st hittills!). Inga glada och pigga typer alltså, så nu ska vi inte prata mer om oss utan om det som är viktigt:

  • Arbetsmiljön i välfärden och på myndigheter gör folk sjuka. Det saknas vårdpersonal, lärare, socionomer och poliser, och massor av offentliga arbetsplatser dras med hög sjukfrånvaro och hög personalomsättning till följd av en extrem obalans mellan krav och resurser.
  • Det här går att ändra på - men det händer inte av sig självt. Det finns inget politiskt parti som har en konkret och realistisk plan för att skapa balans mellan krav och resurser inom välfärden. Våra fackförbund borde driva de här frågorna, men verkar inte klara av det. Våra arbetsgivare borde se poängen med att vi håller oss friska och engagerade i våra yrken, men de goda exemplen är få, och oftast kopplade till någon eldsjäl till chef som får sin enhet att funka lite bättre än andra en kort period.
  • Därför måste vi som själva arbetar i välfärden samla oss, läsa på så att vi vet vad vi pratar om, och ställa krav på att politiker, fack och arbetsgivare ger oss förutsättningar att göra våra jobb, som vi ju egentligen gillar, hela yrkeslivet.

Tankesmedjan Balans vill göra en sådan samling möjlig. Vi vill stå fria från påverkan från intresseorganisationer och jobba direkt för Sveriges välfärdsarbetare. Vi startade i mars 2017 och jobbar ideellt på vår fritid. På den tiden har vi dragit igång en del grejer:

Vi har en blogg på www.tankesmedjanbalans.se! Där granskar vi hur kommuner och landsting fördelar sina pengar till välfärdsverksamheter och förklarar hur välfärden styrs.

Vi har twitter! @tsbalans och vi är så moderna att vi till och med har Facebook! @tsbalans Där sprider och kommenterar vi nyheter och debattinlägg som rör arbetsmiljön inom välfärden.

Vi har också skrivit debattartiklar och krönikor och kommer att göra radioprogram och en hel del annat.

Men vi vill kunna göra mycket mer, och det kräver att vi kan höja nivån och involvera fler i Tankesmedjan Balans arbete. Ju fler månadsgivare vi blir, desto större påverkan kan vi ha i valrörelsen 2018 och framåt.

Tack för ditt stöd! (Om vi var såna som använde emojis skulle vi nu lägga in massa glada emojis här.)
Goals
0% complete
Det här täcker Tankesmedjans löpande kostnader för webbhotell, bank, porto m m.
1 of 4

Recent posts by Tankesmedjan Balans