Peter Hallström

is creating Låtskrivare, artist, pianist, sångare och föreläsare

0

patrons

$0

per month

AboutPeter Hallström förkroppsligar begreppet doldis. Som låtskrivare eller körsångare har han samarbetat med Peter LeMarc, Sarah Dawn Finer, Peter Jöback, Lisa Nilsson, Mauro Scocco och en rad andra artister. Peter är till exempel högst delaktig i den älskade balladen ”Håll mitt hjärta”.

Ungefär så brukar alla texter om mig börja. Och det stämmer till stor del, i alla fall fram till år 2012, det år jag skulle fylla 47. Då jag gjorde min första soloplatta ”Brev från en förlorad son”. Sedan dess har jag varit ute och spelat, mestadels i Sverige och Norge, ett land där jag verkligen trivs!
Jag har en fästmö som heter Kristina, fem barn och två bonusbarn, bor i Stockholm sedan 1991 och är lyckligt lottad med andra ord!

Innan dess då?

Jag föddes i Stockholm på SÖS den 19:de Januari 1965. Mina första levnadsår tillbringade jag också där. I mitten av sjuttiotalet flyttade min familj till bruksorten Degerfors som blev min boplats fram till 1981 då jag åkte på min första turné. Jag var en sån där musikant som kunde få liv i de flesta instrumenten utan att aldrig riktigt erövra dem.

Jag spelade Baryton

i blåsorkestern i Degerfors pingstkyrka med en inte helt spikrak framgång. Spelade trummor till Strängmusiken och ungdomskören, inte heller det med någon större stringens. Nej, det jag verkligen kunde var att sjunga och det gjorde jag mer och mer. Vid 17 års ålder fick jag en roll i musikalen Lukas (Ringbäck/Forsberg) och sedan dess gick det bara på. Jobbade från 1989-1997 med att sjunga kör på plattor, i Tv-orkestrar och på turnéer runt om i landet. Jag kunde också relativt hjälpligt trycka ner ett ackord eller två på pianot så ibland gjorde jag det också, främst på turné.

Mitt låtskrivande

tog egentligen fart redan det år jag fyllde 12. Min mormor Helga skrev dikter och jag försökte med varierande framgång tonsätta dem. Jag satt vid min pappa Bernos piano och lekte runt med melodier och ackord helt besluten att ro det i land. Jag hade året innan fått en dubbelplatta med Stevie Wonder som sedan dess varit min absoluta favorit och jag ville bara vara i den känslan som den gav mig Sanningen att säga är väl att jag inte riktigt nådde upp till Stevlands nivå, varken då eller nu men det är den platta som inspirerat mig mest fram till dags dato.

1987

fick jag ett låtskrivarkontrakt på Bruno Glenmarks förlag Glensongs och där fick jag börja lära mig hantverket. Jag var där i några år för att sedan kajka runt som sångare och musiker i ett tiotal år men 1997 längtade jag efter att skriva låtar igen och slog mig ihop med geniet Lasse Andersson och vi fick ett kontrakt på Air-Chrysalis där jag stannade i 17 år!

Recent posts by Peter Hallström

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits