Zsoozsy

is creating blogposts, articles and theories

Select a membership level

VIP + korai madarak :)
$1
per creation
  • Természetesen onnantól kezdve, hogy valaki a patrónusommá válik, hozzáférése lesz a csak patrónusoknak fenntartott VIP részlegbe, ahol a mások elől zárt tartalmakhoz így hozzáférhet.
  • Akár egy dollárral is támogatóim megjelenés előtt megkapják a már kész blogposztomat. :) (korai madarak az angol tükörfordításból, persze :))
Kígyóorom kukucs :) + szavazás!
$3
per creation
  • Patrónusaim bepillantást nyerhetnek a legközelebb megjelenni készülő blogposztom tartalmából! Avagy a sorozatokból jól ismert "a következő rész tartalmából..." :) (Sneak peeks - innen a kígyócsúcs ;))
  • Lehetőség a következő témára szavazni
  • Természetesen minden korábbi szint minden díja is! :) Juhú! :)
Közhírré óda
$5
per creation
  • Aki öt, azaz 5 dollárral támogatja írásomat, arról kérése szerint névvel vagy névtelenül, de közhírré teszem és ódát zengek nevéről, az biztos! :)
  • Természetesen minden korábbi szint minden díja is! :) Juhú! :)

1

patron

$1

per creation

About

Kedves olvasóm vagy netán idő- és/vagy türelemhiányos nem olvasó rajongóm! :)

Köszönöm, hogy az irántam vagy legalább irományaim és/vagy a blogom (zsoozsy.wordpress.com) iránt érzett rajongás lehetővé tette eme sorok ezen az oldalon történő olvasását, amely engem mélyen meghat, hiszen ez az oldal arra szolgál, hogy a különböző művészeti ágakban alkotókat alkotásaikért cserébe anyagilag is lehessen honorálni, és miután az idei nyári sivatagi művészeti fesztiválon megállapítottam, hogy én, még ha más művészeti ágban nem is igazán jeleskedem, írásban és szóban is agyalásaim és filozófiálásaim, szócséplésem nagyon is művészeti szintűek, és micsoda szerencse, hogy ebben az évtizedben a blogger már simán számíthat foglalkozásnak is, már ha valaki meg tud belőle élni! :) Én még csak nem is próbáltam pénzt csinálni a szómenéseimből vagy agyalásaimból, ám ez az oldal pont arra hivatott, hogy az alkotók meghívják rajongóikat, hogy azok anyagilag is kifejezhessék rajongásuk szintjét. (de nem csak! :) )
Én ugye köztudottan elég nagy Kowa-fan vagyok, és évek óta könyörgök nekik, a Kowalsky meg a Vega zenekarnak mindenféle kommunikációs csatornán, hogy másszanak fel erre az oldalra, olyan szívesen támogatnám munkájukat rendszeresen apró honoráriummal, és elképzelni sem tudom, hogy miért állnak ennyire ellent (még azt is felajánlottam, hogy intézem én az oldaluk adminját, ha netán az angol nyelvű felület lenne a túl félelmetes ellenérv...), mindenesetre nekem vannak más kedvenceim is, akiknek én vagyok a patrónusa, és minden új alkotásukra automatikusan egy nagyon minimális összeg kerül a számlámról a számlájukra.
Most, hogy nincs gépem, mondanivalóm-blogolnivalóm viszont annál több, feltűnt, hogy tényleg tízszer nagyobb kihívás egy ujjal írnom, mint tízzel, és szerintem így jutott eszembe, hogy akár én is megpróbálhatnám ezen az oldalon motiválnom magam az írásra, ha látnám, hogy egyesek netán tényleg igazán várják az írásaimat.
Az oldal teljesen biztonságos, meg lehet adni havi max. limitet, hogy függetlenül attól, hogy mennyit "alkotok", nem lép át egy havi összeget a támogatás, igen, angolul van minden, de akinek ez félelmetes, szóljon nekem és igyekszem mindent magyarítani, ne ezen múljon mindkettőnk boldogsága! :) Tudom, hogy Magyarországon nincs sajnos kultúrája az adakozásnak, adományozásnak, ám annál inkább a hálapénznek :) , és bár orvos még mindig nem vagyok (és vszeg soha nem is leszek... ;) :D ), tekintsünk úgy erre az oldalra, mint egy hálapénzkezelő rendszerre: a rajongóim vagy írásaim rajongói pénzre válthatják hálájukat felém vagy írásaim felé. :)
Minden kedves, drága, áldott patrónusomnak és lehetséges patrónusomnak köszönöm támogatását, legyen az akár tényleg anyagi, ú, azt mennyire nagyon köszönöm, még ha a legapróbb összeggel is, de a nem anyagilag támogató rajongóimnak is köszönöm, hogy támogatnak, ahogy tudnak!
Hálám a háláért! :)
Köszönöm!!! ♥

És akkor most nézzük a gyíkot ;) , avagy a GY. I. K., azaz azokat a bizonyos lehetséges gyakran ismételt kérdéseket, amelyek tán a legtöbb ember fejében felmerülhetnek, lehetőleg mindenre kitérően, de persze ha bárkinek további kérdése lenne, nyugodtan forduljon hozzám bármilyen csatornán:

Mi ez a Patreon oldal?
A patreon.com egy olyan közösségi oldal, ahol művészek, vagy legalább is alkotók aktívabb kapcsolatba kerülhetnek támogatóikkal, akik így akár anyagilag is támogathatják választott művészeiket és alkotóikat.
Mit keresek én itt?
Ahogy a bevezetésben is írtam, 2017. nyarán a második sivatagi művészeti fesztiválomon rájöttem, hogy az agyalás és az írás is művészet, de legalább is írásokat lehet írni, és lehet alkotni is, márpedig akkor nekem is itt a helyem! :)
Ezen kívül az is kétségtelen, hogy mind egy konkrét írásom siker
e, külső elismerése értette meg velem az íráskészségem értékét számomra is, mind a géptelenségem, és az ebből következő egy ujjal írásom fárasztósága vezetett végleg idáig, hogy a nyár eleji gondolatot nyár végére ilyen szinten meg is valósítsam, hogy támogatóból támogathatóvá is váljak, pláne miután írásom tárgya kapásból pénzzel akarta honorálni írásomat, amelyet kikértem magamnak, majd persze magam sem értettem, hogy miért. Aztán eszembe jutott ez az oldal, hogy hiszen itt én is támogatok másokat, akkor miért ne adjak én is lehetőséget másoknak engem támogatni? Végül, de nem utolsó sorban a szükség nagy úr, azaz egy héten mindkét aligmunkámból kirúgva még nagyobb szükségem van most anyagi támogatásra ahonnan csak lehet, de ugyanezt a gondolatot szívesebben fogalmazom meg inkább más irányból úgy, hogy amúgy is sokan kérdezik mind baráti, mind szakmai szinten, még én is, saját magamtól, hogy mit szeretek szívesen csinálni, mit csinálnék szívesen megélhetésileg, és egyértelmű a válaszom rá, hogy többek között írni. Akkor meg ez biztosan az egyik módja, hogy lehetőséget adjak rá, hogy eltarthassanak a rajongóim! :)

Hogyan lehet engem támogatni?
Ezen az oldalon kétféleképpen, bár mindkét lehetőséghez kelleni fog egy felhasználónév erre az oldalra, amelyet persze könnyedén lehet szerválni egy gyors és ingyenes (és elköteleződés nélküli) regisztrációval ezen az oldalon:
  1. Egyszerűen "csak" követőként
  2. Anyagilag is támogató követőként
Mekkora összeget kell adni anyagi támogatóként?
Kezdjük azzal, hogy nincs olyan, hogy kell, semmit sem kell. :)
Aztán hadd folytassam azzal, hogy mivel ez egy amerikai oldal, az pénzösszegek mind amerikai dollárban értendők, bár én hiszek benne, hogy idővel mindenféle pénznem lehetséges lesz, de egyelőre csak dollár ($) van.
Aki az anyagi támogatásomat választja, annak először is már köszönöm <3, még jobban, mint annak, aki anélkül támogat ;) , az választhat több opció közül is, amelyeket én fogok megadni, de ami biztos, hogy a minimum támogatási összeg egy, azaz 1 amerikai dollár (1$), amelynek forintbeli értéke természetesen változó.
Azt is én állíthatom be, hogy a támogatás produkció-produktum vagy havi szinten értendő legyen, és én úgy szeretném, hogy írásonként legyen, hogy engem is motiváljon írásra, ennek ellenére minden támogató megadhat a saját profiljának a beállításainál egy maximum összeget, hogy még ha én minden egyes nap ötven irományt is blogolok, akkor se legyen napi ötven, havi 1500 dollárnyi mínusz egyik minimalista támogatóm számláján sem, szóval no para! :) (arról nem is beszélve, hogy ennyire azért tuti nem fog motiválni engem sem az oldal... ;) :D )

Miért jó ez a támogatósdi ezen az oldalon keresztül?
Mert teljesen biztonságos és követhető, mind az alkotó művészek (ez én esetemben én, haha ;) :D ), mind a támogató rajongói (az én esetemben elsősorban a blogom olvasói vagy más személyes rajongóim) számára.
Miért éri meg engem támogatni?
Mert az ezen az oldalon regisztrált és alkotásaim iránt rajongó támogatóim külön jutalmakban részletesen, támogatásuk mértékétől függően különböző jutalmakban! :) Juhú! :)
Hogy és mint történik a támogatás beszedése?
Először is a már fentebb említett kötelező, ám legalább ingyenes ;) regisztráció után minden adat (pl. bankszámla) megadása után ki lehet választani, hogy mekkora összeggel óhajt rendszeresen támogatni a kedves támogatóm, és ezután minden egyes új blogposztom megjelenése után az oldal automatikusan "feljegyzi" magának, hogy x támogatónak a számláját y összeggel terhetlni kell z alkotó alkotása miatt, ám ténylegesen levonni csak egyszer egy hónapban, minden hónap elején fogja az összeget.
Hogy lehet biztos benne minden egyes támogatóm száz százalékig, hogy nem átverésről van szó és nem fog a számlájáról hipp-hopp eltűnni minden pénz?
Ó, igen, a régi, klasszikus ősbizalmatlanság az interneten megadandó bankszámlaadatok...! :) Mit is mondhatnék erre? Hogy istibizi és tényleg komolyan, és hogy én is két éve támogatok három alkotó művészt és még soha nem történt semmiféle átverés. Az én szavam és az oldal szava. És az az alapértelmezés, hogy bár Magyarországon a lopás és a sunyiság alapértelmezett, ez nem jelenti azt, hogy a világon mindenhol máshol is. ;)
Ezen kívül a legfontosabb: minden támogató megadhat minden egyes támogatott művészéhez egy maximum havi összeget, amelynél akkor sem lesz nagyobb összeg levonva a megadott számlájáról, ha az illető alkotó netán naponta alkotna. Óje! :)
Ezen kívül még egy ötlet: nem tudom, hogy Magyarországon pontosan milyen lehetőségek vannak éppen, de tán ott is van valami hasonló: itt lehet  a postán csináltatni feltöltős bankkártyát a postán, pontosan az internetes és külföldi vásárlásokra kitalálva, ráadásul euró és dollár és is-is lehetőséggel, és nekem van is ilyen kártyám, és arról is mennek a támogatások, így nincs olyan parám sem, hogy bármiféle hiba miatt hopp: netán eltűnne minden pénz a számlámról.
Vajon a támogatás örökre szól vagy bármikor meggondolhatja magát bármelyik támogató?
A regisztráció és a támogatás elvileg örökre szól (haha: örökre! :) Micsoda egy félelmetes szó...! :) ), vagy legalább is hosszútávú támogatásra és nem egyszerire, de persze azt is meg lehet oldani "okosban" ;) (jó magyarosan ;) :D ), hogy mégse legyen örökkön örökké.
Egyszer (netán egyszer-egyszer) is lehet (pl. egy-egy jobb írás esetén) engem támogatni?
Az előző pontban leírtak alapján a válasz egy erős IGEN :) , azaz akár egyszeri támogatás után is vissza lehet fordulni, vagyis bármikor leállítható egy "állandó" támogatás, és ilyen módon tképp még egyszer-egyszer is lehet támogatni egy-egy alkotó művészt pl. a jobb műveiért, de akkor viszont a támogatónak kell figyelni arra, hogy pl. csak akkor regisztráljon, amikor támogatni akarja az illetőt, és a támogatás után leállítsa a támogatást, majd legközelebb újra aktiválja, és így tovább - szóval szerintem cécós, de ez is lehetséges itt.
Csak pénzzel lehet itt támogatni engem?
Még egy egyszerű válasz: NEM! :) Van olyan lehetőség is, hogy egyszerűen csak fizetés nélküli támogatóvá válni, ám ezért is megéri regisztrálni az oldalra, ugyanis bizonyos tartalmak (egyes írásaim pl.) csak a "regisztrált támogatóim" számára elérhetők! :) De juhú: nem kötelező fizetni! :)
Mindezek ellenére mégsem fog menni az anyagi támogatás, nem baj / gáz / ciki?
NEM. (ez is egyszerű és rövid és tömör válasz! :D )
Sőt, pont fordítva (vagy félig fordítva :) ) : elvárásaim nincsenek, sőt, Magyarországot és a magyar anyagi helyzetet és a magyar adakozási szokásikat ismerve egyáltalán nincsenek illúzióim, a pont fordítvát meg arra értettem, hogy ha csak belegondolok, hogy valaha is esetleg egy fityinget is fogok innen kapni, hát meghatottsági örömkönnyek gyűlnek a szemembe, igen, már csak a gondolattól is, annyira nem számítok rá, tehát számomra az az alapértelmezett, hogy max. szép szavakat kapok, ha azt egyálalán. De azért döntöttem mégis az itt alkotóvá válás mellett, mert miért is ne: hátha mégis! :) A kedvenc szomszédom vicce pedig pont idevág, úgyhogy nevessünk is egy sort: :)

Kohn a Siratófalnál egész életében minden egyes nap azért imádkozik, sír, kiabál, cetlit tesz a Siratófal kövei közé, hogy nyerjen a lottón, de csak nem nyer. Az angyalok minden nap viszik is a cetliket az Örökkévaló elé és felolvassák neki, majd egy nap egy angyal felkiált: "Ez az ember már ötven éve ugyanazt kéri, hát most már igazán megadhatnád neki, Istenem!" Mire a szent, áldott Ő :) így válaszol: "Már harminc éve megadnám neki, ha legalább egyszer venne már egy lottószelvényt!" :)

Tehát pontosan ugyanilyen alapon mondom, hogy ez itt az én lottószelvényem :) , úgy hagyok esélyt lottónyereményt nyerni a lehetséges rajongóim vagy támogatóim által, de ha nincsenek is rajongóim, vagy csak nem anyagi természetű támogatásukkal támogatna mindenki, akkor sem szeretnék senkit sem kevésbé! :)


Rövidtávú terveim között szerepel előbb egy képes, majd egy rövid, ám annál részletesebb magyarul magyarázó videó összedobása ennek az oldalnak a működéséről, amelyhez biztosan nagy segítség lenne elkészüléséhez, ha tudnám, hogy hányan igényelnék, várnak rá. ;)
Előre is köszönöm minden támogatómnak a bármiféle támogatását! :) <3
Bármilyen kérdéssel természetesen bármilyen csatornán örömmel állok továbbra is minden kedves olvasóm rendelkezésére. :)
Goals
$1 of $2 per creation
Az első két támogatói dolláromnak már a gondolata is könnyeket csal a szemembe, hiszen én is két alkotót támogatok ezen az oldalon keresztül (hármat, de kettőt anyagilag is) egy-egy dollárral, és mekkora jóság lenne már, ha ez pont ennek az oldalnak a segítségével jönne vissza hozzám...! :)
1 of 4

Recent posts by Zsoozsy

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits